REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Kga4VNZ48JnLGanw73Iu/1a91e47b21d0b53dbf1d58d6d7e5eb.jpeg)
HAMBURGER ZEMIAKOVÉ PAGÁČIKY
Ak chystáte oslavu, toto je skvelá voľba na slané maškrtenie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
75
- 4 hrnčeky hladká múka
- 3 hrnčeky uvarené postrúhané zemiaky
- 5 kl soľ
- 1 hrnček mlieko
- 3 kl kryštálový cukor
- 42 g čerstvé droždie
- 2 ks žĺtko
- 3 hrnček slnečnicový olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
Do misky si dáme múku, soľ a postrúhané zemiaky. Do malého hrnca si dáme mlieko, ktoré trochu zohrejeme aby bolo vlažné a pridáme cukor a namrvíme droždie. Pomiešame a necháme 10 minút vzísť kvások. Zatiaľ pridáme k múke, soli a zemiakom žĺtko a olej. Potom pridáme kvások a necháme miesiť v robote. Potom necháme hodinu cesto kysnúť. Po hodine si vyvaľkáme cesto na pomúčenej doske a vykrajujeme pagáčiky. Dávame na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180°C dozlatista. Po upečení ich necháme poriadne vychladnúť a plníme ako hamburger. Každý podľa svojej chuti. Ja dávam maslo, šalát, šunku, syr a uhorku zaváranú. Prepichneme špáradlom a podávame hosťom.