REKLAMA
Hokaidó placky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g tekvice Hokaidó pyré alebo nastrúhaná
- 1 vajíčko
- 1 strúčik cesnaku
- 1⁄2 cibule
- 40 g tvarohu použila som tučný
- 4 Lyžice hladkej múky
- soľ
- čierne korenie
- muškátový oriešok
- 1 Lyžice čerstvej vňate
- na potretie olej panvice priordei slovakia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Surovú tekvicu si nastrúhame alebo uvaríme a vymixujeme pyré.
2. Krok
K tekvici pridáme nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčko, tvaroh a nasekanú vňať.
3. Krok
Zamiešame a okorenime. Pridáme múku a znova zamiešame.
4. Krok
Ak by bolo cesto príliš riedke, tak pridať viac múky.
5. Krok
Panvicu potrieme olivovým olejom a placky opekáme z oboch strán.
6. Krok
Podávame čisté alebo s bielym jogurtom či kyslou smotanou.