:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FOuDnG3Em2vTXtNHtNya/e7cf658dd18f01cad0167928ef54e9.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hokaido rizoto
Toto hokkaido rizoto pripravujem často, hlavne v období, keď je hokkaido tekvica dostupná v obchodoch. Je to jednoduchý a chutný recept na rýchlu večeru.
Ingrediencie
- 1 ks hokaidó tekvica
- 200 g ryža
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks pór
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- 50 g masla
- soľ a korenie
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravme zeleninu. Hokkaido tekvicu opláchneme, odstránime semiačky a nakrájame na menšie kocky.
Cibuľu a pór nakrájame nadrobno.
Ryžu umyjeme pod tečúcou studenou vodou
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu a pór do zlatista.
Pridáme kocky tekvice a chvíľu restujeme.
Potom pridáme ryžu a všetko spolu orestujeme ešte pár minút.
Teraz postupne pridávame zeleninový vývar s rozpustenou soľou a korením a varíme približne 20 minút. Rizoto občas premiešavame, aby sa nám neprilepilo.
Keď je ryža mäkká, prilejeme smotanu na varenie a podľa chuti môžeme ešte dochutiť.
Na záver rizoto podávame ozdobené čerstvými bylinkami.