REKLAMA
Zdroj: rimmabondarenko from Canva
Hokkaido omáčka na cestoviny
Rýchly recept na chutné cestoviny s hokkaido omáčkou a syrom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks hokkaido tekvica
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 150 g tvrdého syra
- 400 g cestovín
- olej
- soľ a čierne korenie
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Tekvicu očistíme a nakrájame na kúsky (nemusíte ju šúpať, šupka je po upečení mäkká). Cibuľu a cesnak nakrájame najemno.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak a kúsky tekvice. Podusíme, kým tekvica nie je mäkká.
3. Krok
Obsah panvice preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú omáčku. Podľa potreby pridáme trochu vody. Kto chce si zopár kúskov hokkaida odloží bokom.
4. Krok
Omáčku ochutíme soľou a korením a pridáme nastrúhaný syr. Dôkladne premiešame, kým sa syr nerozpustí.
5. Krok
Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na balení. Hotové cestoviny zmiešame s omáčkou a podávame s postrúhaným syrom.