Hokkaido omáčka s hovädzím mäsom
Ľahká ,jednoduchá omáčka,,a tiež zdravá.Pre milovníkov hokkaida,ale aj pre ostatných .
Ingrediencie
Omáčka
- 1 Cibuľa
- 730 g hokkaido
- 460 ml voda
- 1 ks nastrúhaná mrkva
- 1 ks nastrúhaný petržlen
- 1 čl plnotučná horčica
- citrónová šťava
- 200 g kyslá smotana
- 100 ml mlieko
- olej
- soľ a korenie
- 1 pl kôpor
- 180 ml sladká smotana
Mäso
- 600 g hovädzie mäso
- 1 Cibuľa
- olej
- 100 ml voda
- 3 ks prelisovaný strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- červená mletá paprika
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na oleji si osmahneme cibuľku a pridáme na kocky nakrájané mäso.
Pridáme soľ,mletú červenú papriku, kmín,mleté čierne korenie a zakryté dusíme. Podľa potreby dolievame vodu.
Pred koncom pridáme rozpučený cesnak. Premiešame, chvíľku podusíme a ak je mäsko mäkké odstavíme z ohňa.
Počas dusenia mäsa si pripravíme omáčku.Hokkaido (menšie)umyjeme a zbavíme jadierok ale tie nevyhadzujeme.Dáme ich variť a budeme mať vývar ktorý použijeme do omáčky.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme na kocky nakrájané hokkaido aj so šupkou.Spolu osmahneme,zalejeme vývarom z jadierok a uvaríme do mäkka.
Ak máme mäkké ručným mixérom ho rozmixujeme.
Pridáme nastrúhanú mrkvu.
A nastrúhaný petržlen,korenie,soľ a lyžičku horčice. Pomiešame a chvíľku povaríme.
V pohári si rozmiešame pochúťkovú smotanu s mliekom a šľahačkou.
Pridáme do omáčky premiešame aby sa nám to pekne spojilo.
Na koniec pridáme lyžicu kôpru,,môže byť mrazený a šťavu z jedného citróna. Necháme prejsť varom za stáleho miešania a máme hotovo.
Podávame s knedľou. Dobrú chuť.