:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/16cd3511e8bb100bcbb938e887367a.jpeg)
Hokkaido omáčka s hovädzím mäsom
Ľahká ,jednoduchá omáčka,,a tiež zdravá.Pre milovníkov hokkaida,ale aj pre ostatných .
Ingrediencie
Omáčka
- 1 Cibuľa
- 730 g hokkaido
- 460 ml voda
- 1 ks nastrúhaná mrkva
- 1 ks nastrúhaný petržlen
- 1 čl plnotučná horčica
- citrónová šťava
- 200 g kyslá smotana
- 100 ml mlieko
- olej
- soľ a korenie
- 1 pl kôpor
- 180 ml sladká smotana
Mäso
- 600 g hovädzie mäso
- 1 Cibuľa
- olej
- 100 ml voda
- 3 ks prelisovaný strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- červená mletá paprika
- soľ
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na oleji si osmahneme cibuľku a pridáme na kocky nakrájané mäso.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/67a8692412a2f6419a8fb39718bd6a.jpeg)
Pridáme soľ,mletú červenú papriku, kmín,mleté čierne korenie a zakryté dusíme. Podľa potreby dolievame vodu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/42cac458c347b45477da9460da58cf.jpeg)
Pred koncom pridáme rozpučený cesnak. Premiešame, chvíľku podusíme a ak je mäsko mäkké odstavíme z ohňa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/a3e91b6cabe9c2dfc1d5689cb3d04e.jpeg)
Počas dusenia mäsa si pripravíme omáčku.Hokkaido (menšie)umyjeme a zbavíme jadierok ale tie nevyhadzujeme.Dáme ich variť a budeme mať vývar ktorý použijeme do omáčky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/9be02ceddb58f5b6c5f72002238608.jpeg)
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme na kocky nakrájané hokkaido aj so šupkou.Spolu osmahneme,zalejeme vývarom z jadierok a uvaríme do mäkka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/ffd6352c0cef5d190c4a64a0b7c8c1.jpeg)
Ak máme mäkké ručným mixérom ho rozmixujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/a9399959c194a18fc8926eee597bef.jpeg)
Pridáme nastrúhanú mrkvu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/fbe75a86c6c50964fb8287af2d23bc.jpeg)
A nastrúhaný petržlen,korenie,soľ a lyžičku horčice. Pomiešame a chvíľku povaríme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/cee805b40b09c66e231f4233ccf4ba.jpeg)
V pohári si rozmiešame pochúťkovú smotanu s mliekom a šľahačkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/908f3856ae934a53e286ba37f56527.jpeg)
Pridáme do omáčky premiešame aby sa nám to pekne spojilo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/0a931e4f7a7af00b24a0f06e520cad.jpeg)
Na koniec pridáme lyžicu kôpru,,môže byť mrazený a šťavu z jedného citróna. Necháme prejsť varom za stáleho miešania a máme hotovo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/139620a7c2dc3e87bf8b0ef456a3e8.jpeg)
Podávame s knedľou. Dobrú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M-Iinrd_RtGvxdxdRJF7/f916bc698a61998ea1c5f2060b101a.jpeg)