REKLAMA
Zdroj: from ildipapp from Canva
Holandská omáčka na špargľu
Príjemný doplnok ku grilovanej špargli alebo dokonca ako omáčka ku pečenej rybe. Táto holandská omáčka je kremová, kyslá a má jemnú citrónovú príchuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
omáčka
- 3 ks žĺtky
- 150 g masla
- 1 ks citrón
- 1 kl soľ
- 1 kl biely čerstvo mletý korenie
špargľa
- 500 g čerstvá špargľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Pripravte si všetky suroviny.
2. Krok
Vo vodnom kúpeli roztavte maslo.
3. Krok
Žĺtky premiešajte s trochou citrónovej šťavy.
4. Krok
Do vodného kúpeľa pridajte žĺtky a miešajte, kým nezískate hladkú zmes.
5. Krok
Následne do zmesi v trošičkách pridávajte rozpustené maslo a miešajte, kým nezískate jemnú, kremovú omáčku.
6. Krok
Omáčku dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.
7. Krok
Špargľu očistite od šupiek, obarte veľmi krátko vo vriacej vode a následne opečte na grile alebo panvici. Špargľu podávajte s pripravenou omáčkou.