REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/F6GkInRe-q3ZDi8suhFw/749b6cecd3056b641386b743645660.jpeg)
Holandské rezne
Holandské rezne so syrom sú tradičné jedlo, ktorého hlavnými ingredienciami sú syr a mleté mäso.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 200 g eidamový syr
- 500 g mletého mäsa
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 1⁄2 šálky strúhanky
- 1⁄4 šálky mlieka
- 2 pl maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
Na trojobal
- 2 vajcia
- 2 hrnčeky strúhanka
- 10 pl hladká múka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešajte mleté mäso, nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajcia, strúhanku a mlieko. Dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
2. Krok
Do mäsovej zmesi primiešajte nastrúhaný syr a maslo. Zmes spolu dôkkladne premiešajte. Z mäsovo syrovej zmesi tvoríme rezne. Dáme si ich stuhnúť na chvíľku do chladničky.
3. Krok
V tanierikoch si pripravíme zmes na obaľovanie. DO jedného dáme múku, do druhého rozšľaháme vajíčka a do tretieho dáme strúhanku.
4. Krok
Rezne začneme obaľovať najskôr do múky, potom do vajíčka a na záver do strúhanky.
5. Krok
Obalené rezne smažíme v rozohriatom rastlinnom oleji do zlata z oboch strán.