REKLAMA
Hovädzí mäsový koláč
Sýte jedlo pre pravých mäsožravcov! Ja som podávala so zemiakovo-mrkvovým pyré.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Pyré
- 1 kg zemiak
- 2 ks mrkva
- 50 g maslo
- soľ
Mäsový koláč
- 1⁄2 kg mleté hovädzie mäso
- 250 g kuracie pečienky
- 2 pl horčica
- soľ
- korenie
- worcesterská omáčka
- 12 ks vajce
- 1 ks Cibuľa
- koriander
- 100 ml mlieko
- 2 pl kečup
- 100 g syr
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Pripravíme si zapekaciu misu.
2. Krok
Mleté hovädzie okreníme, osolíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Krok
Rožky rozmočíme v mlieku a pridáme k mäsu. Primiešame vajcia. Dochutíme horčicou, kečupom a korením podľa chuti. Ja mám rada koriander. Pridáme pečienky a dobre premiešame.
4. Krok
Zapekaciu misu zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na asi 45 minút, 200 stupňov, ale záleží od rúry.
5. Krok
Vyberieme misu, odstránime alobal a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť na 15 minút.
6. Krok
Keď sa pečie mäsko, dáme variť zemiaky aj s mrkvou na kolieska, scedíme, pridáme maslo a zmixujeme pyré.
7. Krok
Dobrú chuť!