REKLAMA
Hovädzí stroganov
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1⁄2 kg hovädzia sviečková
- 250 g huba
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- slnečnicový olej
- 1 polievková lyžica múka
- 180 ml smotana na varenie
- 2 Lyžice horčica
- petržlen
- 100 ml hovädzí vývar
- cestoviny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Na panvici si rozohrejeme olej a osmažíme nakrájané mäso na rezance. Keď sa stiahne, vyberieme ho na tanier a necháme odpočívať. Na výpeku v panvici opražíme cibuľku do zlatista a potom pridáme aj pretlačený cesnak a miešame, aby neprihorel. Následne pridáme maslo a nakrájané šampiňóny. Chvíľu opekáme a zalejeme teplým vývarom.
2. Krok
Do zmesi pridáme mäso, ktoré odpočívalo, horčicu, petržlenovú vňať a dusíme. Ku koncu varenia, keď sa mäso rozpadá, pridáme smotanu na varenie s lyžicou múky. Dochutíme soľou a korením a podávame s uvarenými cestovinami.