:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_ucfaQwJJY0muX1b6Yfk/5587d484dbd7131d5906feb92eb5d4.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hovädzia roštenka na slanine
Perfektná hovädzia roštenka na slanine s varenými zemiakmi a chrenovou omáčkou.
Ingrediencie
- 4 Kúsky hovädzej roštenky
- 200 g slaniny
- 2 pl olivového oleja
- 150 g chrenu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml červeného vína
- 800 g zemiakov na prílohu
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Hovädziu roštenku očistíme, osolíme, okoreníme a necháme odležať na chladnom mieste asi hodinu.
Slaninu nakrájame na plátky a roštenku v nej obalíme. Zabalenú roštenku opečieme na panvici s olivovým olejom, z každej strany cca 5 minút. Potom ich dáme do predhriatej rúry pri teplote 180 stupňov a pečieme približne 15 minút.
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a restujeme na panvici, kde sme piekli roštenku. Restujeme ju pár minút, potom pridáme chren a nalejeme smotanu na šľahanie.
Všetko spolu vymiešame a ochutíme soľou a korením.
Zmes z cibule, cesnaku, chrenu a smotany prelejeme červeným vínom a necháme pár minút povariť.
Omáčku prelejeme cez jemné sito a necháme ešte chvíľku povariť.
Hotovú roštenku podávame s chrenovou omáčkou a zemiakmi.