REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Hovädzia sviečková na smotane s brusnicami

Sviečková na smotane s brusnicami je tradičné slovenské jedlo, ktoré je obľúbené najmä počas sviatkov. Je to bohatý a sýty pokrm, ktorý slúži ako hlavný chod.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml hovädzieho vývaru Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 2 pl masla Pridané do
  • 2 pl oleja Pridané do
  • 200 g čerstvých brusníc Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Hovädzie mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.

2. Krok

V hrnci rozohrejeme maslo a olej a opečieme mäso z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Následne znížime teplotu, pridáme nakrájanú cibuľku, mrkvu a cesnak a dusíme do mäkka.

4. Krok

Počas dusenia pridávame postupne hovädzí vývar.

5. Krok

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca a necháme ho odpočinúť.

6. Krok

Zeleninu v hrnci rozmixujeme na hladkú omáčku.

7. Krok

Múku zmiešame so smotanou na varenie.

8. Krok

Do hrnca s omáčkou pridáme smotanovo-múčnu zmes a za stáleho miešania varíme, až kým omáčka nezhustne.

9. Krok

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.

10. Krok

Podávame na tanieri s čerstvými brusnicami.

Komentáre (1)

Peter_Psenica 9. 7. 2023

Tento recept je jedna katastrofa!! Kde máte ostatnú zeleninu celer petržlen, prešpikovane mäso s údenou slaninou ktorú dávame aj do základu. Netreba žiadnu habarku keď rozmixsuješ zeleninu a zriediš 3.5% mliekom ??

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3781 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1511 receptov