Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Hovädzia sviečková na smotane s brusnicami
Sviečková na smotane s brusnicami je tradičné slovenské jedlo, ktoré je obľúbené najmä počas sviatkov. Je to bohatý a sýty pokrm, ktorý slúži ako hlavný chod.
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 pl múka
- 2 pl masla
- 2 pl oleja
- 200 g čerstvých brusníc
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.
V hrnci rozohrejeme maslo a olej a opečieme mäso z oboch strán do zlatista.
Následne znížime teplotu, pridáme nakrájanú cibuľku, mrkvu a cesnak a dusíme do mäkka.
Počas dusenia pridávame postupne hovädzí vývar.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca a necháme ho odpočinúť.
Zeleninu v hrnci rozmixujeme na hladkú omáčku.
Múku zmiešame so smotanou na varenie.
Do hrnca s omáčkou pridáme smotanovo-múčnu zmes a za stáleho miešania varíme, až kým omáčka nezhustne.
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.
Podávame na tanieri s čerstvými brusnicami.
Tento recept je jedna katastrofa!! Kde máte ostatnú zeleninu celer petržlen, prešpikovane mäso s údenou slaninou ktorú dávame aj do základu. Netreba žiadnu habarku keď rozmixsuješ zeleninu a zriediš 3.5% mliekom ??