Zdroj: Canva
Hovädzie líčka na smotane
Hovädzie líčka na smotane sú veľmi chutné a populárne jedlo v mnohých kuchyniach po celom svete. Môžu sa podávať s cestovinami, zemiakovým pyré, knedľou alebo s chlebom.
Ingrediencie
- 800 g hovädzie líčka
- 150 g mrkva
- 150 g petržlen
- 1 ks zeler
- 1 ks Cibuľa
- 10 ks pimiento
- 5 ks celé čierne korenie
- 5 ks borievka
- 2 ks bobkový list
- 2 pl olej
- 20 g maslo
- 250 g šľahačka
- citrónová šťava
- cukor
- horčica
- soľ
- bujón
Najnovšie letáky
Postup
Líčka očistíme a umyjeme. Nakrájame ich na väčšie kúsky, osolíme a na oleji prudko osmažíme z oboch strán.
Cibuľu so zeleninou očístíme a nakrájame na drobno. Orestujeme ju spolu s líčkami.
K líčkam pridáme ešte nové a čierne korenie, borievky a bobkový list.
Všetko podlejeme vývarom a dusíme zakryté do zmäknutia približne 80 minút.
Udusené líčka vyberieme na tanier. Taktiež vyberieme bobkové listy, korenie a vývar zmixujeme.
Do hlbšej misky nalejeme smotanu, zmiešame ju so žufankou vývaru a prilejeme do hrnca.
Smotanovú omáčku varíme niekoľko minút na miernom ohni a podľa chuti pridáme ešte horčicu, cukor, soľ, citrónovú šťavu a maslo.
Líčka vrátime späť do omáčky a môžeme servírovať so zemiakmi.