REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q_43FEgYSlAz-93YnQh7/3ac060acc370dbc007fa611c1af1e5.jpeg)
Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Hovädzie mäso na červenom víne
Recept na výborné hovädzie mäso na červenom víne s mrkvou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 700 g hovädzieho mäsa
- fľaša červeného vína
- 2 kus mrkvy
- 2 kus cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl múka
- tymián
- majoránka
- soľ
- čierne korenie
- olej
- 1 pl hovädzieho vývaru (voliteľné)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Mäso nakrájate na menšie kúsky a osolíte ho. Potom ho obalíte v múke.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olej a opečte mäso zo všetkých strán. Opečené mäso odložte na tanier.
3. Krok
Na tej istej panvici osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu, pridajte prelisovaný cesnak.
4. Krok
Keď je zelenina mierne opečená, pridajte mäso späť do panvice, zalejte vínom. Víno by malo mäso kompletne pokryť. Ak je ho nedostatok, môžete pridať hovädzí vývar.
5. Krok
Následne pridáme koreniny (tymián, majoránka, soľ, korenie) a pomaly dusíme pod pokrievkou na miernom ohni cca 2 hodiny.
6. Krok
Takto pripravené hovädzie na červenom víne môžete podávať s ryžou alebo pečivom.