REKLAMA
Hovädzie mäso s bylinkami, zemiakovou kašou a vínovo borievkovou omáčkou.

Hovädzie mäso s bylinkami, zemiakovou kašou a vínovo borievkovou omáčkou.

Toto lahodné jedlo kombinuje šťavnaté hovädzie mäso, dusené s voňavými bylinkami, s krémovou zemiakovou kašou a vinnou omáčkou s borievkami

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Suroviny

  • 112 kg Hovädzie mäso napr hovädzí bok Pridané do
  • plec Pridané do
  • 2 velke Cibuľa cibule Pridané do
  • 4 strúčikov cesnak Pridané do
  • 2 stredne Mrkva veľké mrkvy voliteľné Pridané do
  • pre sladkosť Pridané do
  • 1 l zeleninový vývar Pridané do
  • 250 červené Suché víno ml Pridané do

* Bylinky

  • 2 vetvičky tymián Pridané do
  • 2 vetvičky rozmarín Pridané do
  • 3 zrná Kardamom Pridané do
  • 1 zväzok Kôpor na posypanie Pridané do

* Korenie

  • 1 kl soľ Pridané do
  • 1 kl mleté čierne korenie Pridané do

* Oleje a tuky

  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 13 Maslo na zemiakovú kašu Pridané do

Pre zemiakovú kašu

  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • Štipka korenie Pridané do

Voliteľné

  • 3 Jalovec bobule Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Príprava mäsa:

2. Krok

Mäso dôkladne očistite a nakrájajte na väčšie kúsky. Osolte, okoreňte a potrite zmesou nasekaných byliniek.

3. Krok

Opekanie:

4. Krok

Na rozpálenom oleji opečte mäso z každej strany do zlatohneda. Tým zatvoríte póry a mäso zostane šťavnaté.

5. Krok

Dusenie:

6. Krok

Opečené mäso preložte do hrnca, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejte vínom a nechajte chvíľu redukovať. Potom zalejte vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Pridajte celé zrná kardamomu a jalovca. Duste pod pokrievkou na miernom ohni niekoľko hodín, kým mäso nebude mäkké.

7. Krok

Zemiaková kaša:

8. Krok

Zemiaky v šupke, v celku, osolenej vode uvaríme do mäkka. Ešte teplé ošupeme, pridame maslo a ručne rozmixujeme na hladkú kašu. Postupne prilievajte horúcu smotanu na šľahanie a dochuťte soľou a korením.

9. Krok

Záverečné úpravy:

10. Krok

Pred podávaním vyberte z omáčky zrná kardamomu a jalovca. Mäso vyberte z hrnca, pokrájajte na porcie a podávajte s omáčkou a zemiakovou kašou. Posypte čerstvým kôprom.

11. Krok

Tipy:

12. Krok

Doba dusenia:

13. Krok

Doba dusenia závisí od veľkosti kúskov mäsa a jeho druhu. Počítajte s niekoľkými hodinami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4809 receptov

Mäsité jedlá

2237 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Raňajky

1465 receptov

Mascarpone

340 receptov

Omáčky

432 receptov

Dezert

3701 receptov