:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s2eBTkxAtJe-DZnnw9az/4d27000d7a6df3964e1036d32075b1.jpeg)
Hríbová nátierka
Keď už neviete čo s hríbami, skúste túto hríbovú nátierku. Je naozaj delikátna... 👌 S jej prípravou je síce dosť veľa roboty, kopec hrncov a zaberie čas, ale vysledok stojí za to. 🍄
Ingrediencie
- 2 kg čerstvé hríby
- 1 kg paprika
- 0.8 kg Cibuľa
- 5 ks strúčik cesnaku
- soľ a korenie
- vegeta
- 1⁄2 kg bravčová masť
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Na hríbovú nátierku môžete použiť všetky druhy jedlých hríbov (hríb smrekový, dubový , brezový, zrnitohlúbikový tzv. modrák, suchohríb). Hríby obvaríme v slanej vriacej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s2eBTkxAtJe-DZnnw9az/b34530c0b337ff807be29788329c6a.jpeg)
Očistíme papriky (1/2 kg zelenej a 1/2 kg červenej), cibuľu a strúčiky cesnaku. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, papriku na pásiky a na oleji ich podusíme. Ochutíme soľou, ml. čiernym korením a vegetou. Kto má rád pikantné, môže si do tejto zmesi pridať feferónky.
Papriku necháme dusiť a na mäsovom mlynčeku pomelieme vychladnuté uvarené hríby. K hríbom zomlieme aj udusenú papriku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s2eBTkxAtJe-DZnnw9az/4dfe7441cecc276ea6761eb00f2afa.jpeg)
Zomletú zmes preložíme do veľkého hrnca, pridáme k nej 1/2 kg bravčovej masti a dusíme spolu 45 minút. Zmes treba miešať, lebo sa rada pripaľuje.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s2eBTkxAtJe-DZnnw9az/941838bd6823a47e2da280dd230b26.jpeg)
Ešte horúcu nátierku dávame do fliaš a sterilizujeme 30 minút vo vare. Fľaše horúce povyberáme a prikryté dekou necháme vychladnúť. Tak nech sa vám nátierka podarí 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s2eBTkxAtJe-DZnnw9az/1d6eabc2774b33eb6b80a6f465c1cc.jpeg)