REKLAMA

Hríbová omáčka

Uvarte si recept podľa známeho českého šéfkuchára Jana Punčochářa.S týmto receptom nepoviete: "Ajeje, ďalšia obyčajná hubová polievka." Stačí sa pozrieť na ingrediencie a na prvý pohľad bude jasné, že je to určite iné.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g bravčového stehna Pridané do
  • 80 g masla Pridané do
  • 200 g koreňovej zeleniny Pridané do
  • 1 cibuľa bobkové listy Pridané do
  • 200 ml bieleho vína Pridané do
  • 70 g hríbov Pridané do
  • 200 g lišajníkov Pridané do
  • 70 g kyslej uhorky Pridané do
  • 150 ml smotany Pridané do
  • 20 g kôpru Pridané do
  • 2 Lyžice oleja Pridané do
  • 1 Lyžice Kminu Pridané do
  • 1 Štipka soli Pridané do
  • 1 Štipka korenia Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Plátky mäsa osušte, soľ a korenie. Panvicu rozohrejeme na oleji a mäso opečieme na silnom ohni, potom vyberieme.

2. Krok

Na panvicu pridáme maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu a očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu.Všetko dôkladne opečieme, vhoďme bobkový list, zalejeme bielym vínom a necháme zovrieť. Pridáme sušené hríby, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

3. Krok

Medzitým opečte lišky alebo iné lesné huby na oleji, soli a rasci.Do hotovej omáčky dáme vyprážané huby, na kocky nakrájané uhorky, zmäkčíme smotanou, mäso vrátime a prehrejeme.Nakoniec dochutíme nasekaným kôprom.

4. Krok

Najlepšie prílohy k mäsuZemiaková kaša nikdy nič nepokazí, ale skvelý je aj jednoduchý chlieb alebo rýchla zemiaková knedľa. Ak sa chcete pochváliť, urobte si pravú karlovarskú knedľu bez múky a pre fajnšmekrov sú tu zemiakové los

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4608 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4308 receptov

Raňajky

1353 receptov

Lacné jedlá

1441 receptov

Cestoviny

519 receptov