Hrnčekový ananásový koláč
Výborny a svieži hrnčekový ananásový koláč so smotanovým krémom.
Ingrediencie
Piškótové cesto
- 4 vajcia
- 1⁄2 hrnček práškový cukor
- 3⁄4 hrnček polohrubá múka
- 1 kl vanilkový cukor
- 1 kl kypriaci prášok
- 1 kl vanilková esencia
Krém
- 2 hrnčeky šľahačka
- 1⁄4 hrnček práškový cukor
- ananás
- ananásová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhý sneh a potom postupne pridávame žĺtky, múku, prášok do pečiva a vanilkovú esenciu.
Zdroj: Youtube
Cesto vylejeme do formy na pečenie, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Ananásový koláč pečieme v predhriatej rúre na 175°C pribižne 25 minút.
Medzitým si pripravíme smotanový krém. V miske vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom.
Zdroj: Youtube
Piškótové cesto rozrežeme na 3 pláty, ktoré potrieme ananasovou šťavou a smotanovým krémom. Na krém poukladáme kúsky ananásu.
Zdroj: Youtube
Ananásový koláč dozdobíme kúskami ananásu prípadne iného ovocia a necháme ho v chladničke minimálne 2 hodiny stuhnúť.
Zdroj: Youtube