REKLAMA
Zdroj: Canva
Hrnčekový jahodový koláč
Tento jahodový koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a skvelý pre letné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 hrnček hladká múka
- 1 hrnček cukru
- 1 vajce
- 1 Lyžice prášku do pečiva
- 1⁄4 lyžičky soli
- 1⁄4 hrnček oleja
- 1⁄2 hrnček mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 hrnčeky jahôd
- práškový cukor na ozdobu
- maslo na vymastenie
- mandľové plátky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na koláč.
2. Krok
V miske zmiešajte, cukor, prášok do pečiva a soľ.
3. Krok
Oddeľte bielka od žĺtkov a bielka si odložte. Do žĺtkov pridajte olej, mlieko a vanilkový extrakt a všetko dobre spolu premiešajte.
4. Krok
Postupne pridávajte suché ingrediencie a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
5. Krok
Bielka ušľahajte do tuha a opatrne ich vmiešajte do cesta.
6. Krok
Nakoniec pridajte jahody a ľahko ich zapracujte do cesta.
7. Krok
Nalejte cesto do pripravenej maslom vymastenej formy. Vrch štedro posypte plátkami mandlí.
8. Krok
Pečte vo vyhriatej rúre asi 30 minút, kým koláče nebude zlatistý.
9. Krok
Nechajte koláč trošku vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom.