Hrnčekový koláč bez mlieka
Rýchly a nadýchaný citrónový koláč bez mlieka.
Ingrediencie
Cesto
- 254 vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 100 g slnečnicový olej
- 100 g voda
- 1 citrónová kôra
- 1 balík kypriaci prášok
Citrónový krém
- 100 ml citrónová šťava
- 100 ml pomarančovej šťavy
- 2 Lyžice kryštálový cukor
- 2 Lyžice múka
Najnovšie letáky
Postup
Vajíčka si vyšľaháme, pridáme cukor a opäť šľaháme ručným mixérom. Pridáme olej, vodu a zmiešame dokopy.
Zdroj: Youtube
Múku s kypriacim práškom dáme do misky spolu s nastrúhanou kôrou a premiešame.
Zdroj: Youtube
Postupne pridávame suché suroviny k zmesi vyšľahaných vajec a vmiešavame do cesta.
Zdroj: Youtube
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 40 minút na 180°C.
Zdroj: Youtube
Kým sa cesto pečie pripravíme si citrónovú plnku. Všetky suroviny na plnku zmiešame v hrnci a zohrievame kým nám nevznikne hustejší krém. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Zdroj: Youtube
Upečené a vychladené cesto rozrežeme na polovicu, nalejeme naň pripravený citrónový krém a položíme na vrch druhú polku cesta.
Zdroj: Youtube
Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať k čaju alebo kávičke :) Dobrú chuť
Zdroj: Youtube