Hrnčekový mriežkovaný koláč s tvarohom
Hrnčekový mriežkový koláč s tvarohom je tradičný český recept, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchosť a lahodnú chuť. Tento koláč kombinuje chrumkavé cesto a jemnú tvarohovú náplň, ktoré spolu vytvárajú skvelú chuť a štruktúru.
Ingrediencie
- 13⁄4 šálka krupicového cukru
- 1⁄2 šálku oleja
- 1⁄2 šálku mlieka
- 6 vajce
- 1 kypriaci prášok
- trochu soli
- 500 Tvaroh jemnejšej konzistencie
- 1 vanilkový cukor
- Citrónová kôra podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 180 °C.
Na cesto zmiešajte múku, cukor, olej, mlieko, vajcia, prášok do pečiva a trochu soli. Cesto rozdeľte na dve polovice.
Polovicu cesta rozvaľkajte a vložte na dno vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
Na krémovú náplň zmiešajte tvaroh, cukor, vajcia, vanilkový cukor a citrónovú kôru.
Na cesto rovnomerne rozotrite tvarohovú náplň.
Druhú polovicu cesta rozvaľkajte a nakrájajte na pásiky, ktoré položte na náplň do tvaru mriežky.
Pečieme asi 45-60 minút, kým koláč nie je zlatohnedý.
Koláč nechajte vychladnúť a potom podávajte.