REKLAMA
Hrnčekový perník
Najchutnejší, najjemnejší perník na svete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček mlieko
- 1 kus vajce
- 1 kus kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička prášok do perníka
- 1 polievková lyžica kakao
- 100 ml slnečnicový olej
Plnka
- 200 g ríbezľový džem
Poleva
- 200 g čokoláda na varenie
- 50 g maslo
- 1 polievková lyžica mlieko
- 1 čajová lyžička slnečnicový olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
POSTUP: Všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme cca 25 minút na 180 stupňov.
2. Krok
Ešte teplý koláč potrieme ríbezľovým džemom.
3. Krok
Do hrnca vložíme maslo, ktoré rozpustíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, mlieko a olej.
4. Krok
Keď sa čokoláda rozpustí, nalejeme ju na koláč a rozotrieme do všetkých strán.
5. Krok
SERVÍROVANIE: Perník podávame ku kávičke ako dezert.
6. Krok
"Spomaľ a vychutnaj si tento sladký moment."