REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZRIagTRX6FOzssl4weO2/b75ea97f73ab7f6d851a913acb58fc.jpeg)
Zdroj: Canva
Hrnčekový veľkonočný baranček
Tradičný veľkonočný baranček posypaný vanilkovým cukrom a dozdobený hrozienkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Cesto
- 1 hrnček práškový cukor
- 3⁄4 hrnček maslo rozpustené
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček mlieko
- 1 kl kôra z citróna
- 4 ks vajce
- 10 kvapiek vanilková aróma
- štipka soli
Ozdoba
- hrozienka na očká
- 1 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
V miske zmiešame suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom.
2. Krok
Do zmesi postupne pridávame citrónovú kôru, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu.
3. Krok
Všetko spolu poriadne vymixujeme. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 až 60 minút.
4. Krok
Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.