REKLAMA

Zdroj: Canva

Hrnčekový veľkonočný baranček

Tradičný veľkonočný baranček posypaný vanilkovým cukrom a dozdobený hrozienkami.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
1

Cesto

  • 1 hrnček práškový cukor Pridané do
  • 34 hrnček maslo rozpustené Pridané do
  • 2 hrnčeky polohrubá múka Pridané do
  • 1 hrnček mlieko Pridané do
  • 1 kl kôra z citróna Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 10 kvapiek vanilková aróma Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Ozdoba

  • hrozienka na očká Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

V miske zmiešame suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom.

2. Krok

Do zmesi postupne pridávame citrónovú kôru, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu.

3. Krok

Všetko spolu poriadne vymixujeme. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 až 60 minút.

4. Krok

Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov