:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/54fUbBdi9jJ2sfS3yNss/e21eba216e6c5cef90c6782d354a19.jpeg)
Hroznové listy na zimu
Takto jednoducho sa dajú hroznové listy odložiť na zimné dni do zaváracích pohárov. Príprava je rýchla a zvládne ju naozaj každý.
Ingrediencie
- listy Hroznové čerstvé
- voda
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Nazbierame si toľko hroznových listov, koľko chceme zavariť do fliaš. Zbierame len mladé, na hmat mäkké listy. Následne listy opláchneme studenou vodou a ostriháme im stopky.
Vezmeme 4-5 listov, trocha ich zložíme/poskladáme na menšie a ukladáme do zaváracích pohárov. Do jednej fľaše sa zmestí približne zo 20 x 5 listov. Takže jedna fľaša vám stačí potom na jedno varenie, keď budete robiť sarmu.
Keď máme naplnené fľaše, tak na vrch každej fľaše dáme trocha soli, povedzme menej než 1/2 KL. Následne listy zalejeme variacou sa vodou a fľaše uzavrieme a viečko dobre zakrútime. Fľaše zvyknem otočiť hore dnom a nechať tak 1 hodinu. Potom ich otočím späť. Na pozorovanie môžete nechať fľaše 3-4 dni v kuchyni na stole a potom odložiť do špajze.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/54fUbBdi9jJ2sfS3yNss/bb89e39a3b42b5f9b4b6d03b3d52a9.jpeg)
Takto odložené hroznové listy používam v zime na prípravu sarmy. Soli tam nie je veľa, takže nie sú v žiadnom prípade presolené ako v niektorých receptoch. Listy vyberiete pred prípravou z fľaše a ak sú trošku ešte tvrdé na rolovanie, tak ich jednoducho v miske zalejte na pár minút vriacou vodou, aby trochu zmäkli. Prajem dobrú chuť !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/54fUbBdi9jJ2sfS3yNss/cfc84fe5fd3100a00317fed809635e.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube