REKLAMA
Hroznové listy na zimu

Hroznové listy na zimu

Takto jednoducho sa dajú hroznové listy odložiť na zimné dni do zaváracích pohárov. Príprava je rýchla a zvládne ju naozaj každý.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • listy Hroznové čerstvé Pridané do
  • voda Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Nazbierame si toľko hroznových listov, koľko chceme zavariť do fliaš. Zbierame len mladé, na hmat mäkké listy. Následne listy opláchneme studenou vodou a ostriháme im stopky.

2. Krok

Vezmeme 4-5 listov, trocha ich zložíme/poskladáme na menšie a ukladáme do zaváracích pohárov. Do jednej fľaše sa zmestí približne zo 20 x 5 listov. Takže jedna fľaša vám stačí potom na jedno varenie, keď budete robiť sarmu.

3. Krok

Keď máme naplnené fľaše, tak na vrch každej fľaše dáme trocha soli, povedzme menej než 1/2 KL. Následne listy zalejeme variacou sa vodou a fľaše uzavrieme a viečko dobre zakrútime. Fľaše zvyknem otočiť hore dnom a nechať tak 1 hodinu. Potom ich otočím späť. Na pozorovanie môžete nechať fľaše 3-4 dni v kuchyni na stole a potom odložiť do špajze.

Hroznové listy na zimu - krok prípravy 1
4. Krok

Takto odložené hroznové listy používam v zime na prípravu sarmy. Soli tam nie je veľa, takže nie sú v žiadnom prípade presolené ako v niektorých receptoch. Listy vyberiete pred prípravou z fľaše a ak sú trošku ešte tvrdé na rolovanie, tak ich jednoducho v miske zalejte na pár minút vriacou vodou, aby trochu zmäkli. Prajem dobrú chuť !

Hroznové listy na zimu - krok prípravy 1
5. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov