Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Hŕstková polievka s klobásou
Táto hŕstková polievka s klobásou je bohatá na bielkoviny a vlákninu a je ideálna na zahriatie v chladných dňoch. Robí sa veľmi rýchlo a jednoducho, takže je skvelá aj pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie.
Ingrediencie
- 500 g hŕstka
- 4 kus zemiaky
- 3 kus mrkva
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus cesnak
- 2 pl olej
- 2 pl hladká múka
- 1 čl soľ
- 1 čl mletá červená paprika
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1 kus bobkový list
- klobása
Najnovšie letáky
Postup
Hŕstku namočíme večer pred varením do vody.
Následne hŕstku zlejeme a varíme v 2 l vody.
Pridáme trochu soli, bobkový list a varíme do mäkka.
Medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky a zeleninu.
Keď je hŕstka uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu, petržlen a varíme ešte 20 minút.
Na panvici urobíme zásmažku z oleja, na ktorom speníme nakrájanú cibuľku, posypeme hladkou múkou a opražíme ju do zlatista.
Na záver polievku dochutíme mletou paprikou, pridáme do nej zásmažku a nakrájanú klobásu.
Všetko necháme spolu prevariť a môžeme servírovať.