Hŕstková polievka so zemiakmi
Je výborná pre každé ročné obdobie. Poznáme ju od našich babičiek ktoré ju často varili.Receptov je veľa toto je ako robím ja.
Ingrediencie
- 60 g biela fazuľa
- 50 g šošovica
- 1300 ml voda
- 50 g žltý hrach
- 60 g červená šošovica
- 30 g bulgur
- 50 g mrkva
- 30 g petržlen
- 40 g zeler
- 1 Cibuľa
- 1 väčší zemiak
- 3 strúčky cesnaku
- 20 g krúpy
- 3 bobkový list
- 3 nové korenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- 4farebné mleté korenie
- drvená rasca
- majoránka
- polievkové korenie maggi
- rastlinný olej
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca dáme bielu fazuľu vopred deň namočenú,šošovicu vodu,bobkový list,nové korenie a zalejeme polovicou vody a dáme variť.
Očistíme si mrkvu, petržlen, zeler a buď si ju nakrájame na malinké kocočky alebo nastrúhame a tiež pridáme do polievky.
Polievka nám zatiaľ začne vrieť, stíšime oheň ,,pozor rada vykypí",pridáme soľ,drvený kmín ,trošku korenia a pomaly zakryté varíme.
Na panvicu si dáme trošku oleja ,pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osmahneme ju a pridáme na drobno nakrájané zemiaky. Spolu to posmažíme a nakoniec pridáme rozpučený cesnak . Chvíľku osmažíme spolu a pridáme k polievke spolu s hrachom,červenou šošovicou, bulgurom a krúpami.Varíme do mäkka, nakoniec dochutíme polievkovým korením maggi,korením, marojánkou,červenou mletou paprikou po prípade dosolíme. Odstavíme z ohňa a servírujeme, dobrú chuť.