REKLAMA
Hŕstková polievka so zemiakmi

Hŕstková polievka so zemiakmi

Je výborná pre každé ročné obdobie. Poznáme ju od našich babičiek ktoré ju často varili.Receptov je veľa toto je ako robím ja.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 60 g biela fazuľa Pridané do
  • 50 g šošovica Pridané do
  • 1300 ml voda Pridané do
  • 50 g žltý hrach Pridané do
  • 60 g červená šošovica Pridané do
  • 30 g bulgur Pridané do
  • 50 g mrkva Pridané do
  • 30 g petržlen Pridané do
  • 40 g zeler Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 väčší zemiak Pridané do
  • 3 strúčky cesnaku Pridané do
  • 20 g krúpy Pridané do
  • 3 bobkový list Pridané do
  • 3 nové korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 4farebné mleté korenie Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • polievkové korenie maggi Pridané do
  • rastlinný olej Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Do hrnca dáme bielu fazuľu vopred deň namočenú,šošovicu vodu,bobkový list,nové korenie a zalejeme polovicou vody a dáme variť.

2. Krok

Očistíme si mrkvu, petržlen, zeler a buď si ju nakrájame na malinké kocočky alebo nastrúhame a tiež pridáme do polievky.

3. Krok

Polievka nám zatiaľ začne vrieť, stíšime oheň ,,pozor rada vykypí",pridáme soľ,drvený kmín ,trošku korenia a pomaly zakryté varíme.

4. Krok

Na panvicu si dáme trošku oleja ,pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osmahneme ju a pridáme na drobno nakrájané zemiaky. Spolu to posmažíme a nakoniec pridáme rozpučený cesnak . Chvíľku osmažíme spolu a pridáme k polievke spolu s hrachom,červenou šošovicou, bulgurom a krúpami.Varíme do mäkka, nakoniec dochutíme polievkovým korením maggi,korením, marojánkou,červenou mletou paprikou po prípade dosolíme. Odstavíme z ohňa a servírujeme, dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov