REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/fScQXLj4N4b3E-8-v-Wx/66a9a39bd886cdecdc9b9d1424fb14.jpeg)
Zdroj: Canva
Hruškový koláč s mascarpone
Toto je vynikajúci recept na hruškový koláč s mascarpone, ktorý je jednoduchý na prípravu a plný lahodnej hruškové chute. Kombinácia hrušiek a mascarpone je hotovým gurmánskym zážitkom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 250 g hladká múka
- 125 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 ks vajce
- 2 ks veľké hrušky
- 200 g mascarpone
- 2 kl vanilkového extraktu
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- 2 Lyžice medu
- mleté orechy
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku, práškový cukor a soľ. Pridajte maslo a premiešajte všetko spolu.
2. Krok
Pridajte vajce a vymiešajte cesto. Cesto preložte do vymastenej formy.
3. Krok
Olúpte hrušky, odstráňte jadro a rozkrájajte na tenké plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou.
4. Krok
Mascarpone zmiešajte s vanilkovým extraktom a medom.
5. Krok
Na cesto vložte plátky hrušiek a na ne rozotrite zmes mascarpone.
6. Krok
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút.
7. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnúť.
8. Krok
Pred podávaním ho môžeme dozdobiť plátkami hrušky a posypať orechami.