REKLAMA
Zdroj: Canva
Hubová omáčka zo sušených húb
Smotanová hubová omáčka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 3 hrste sušených húb
- 2 pl masla na restovanie
- 1 pl masla nakoniec na zjemnenie
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 250 ml šľahačková smotana
- 500 ml mlieko alebo vývar
- 3 pl hladká múka
- mletá červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- citrónová šťava
- čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Huby namáčame do vody na pol hodinu, aby zmäkli. Potom ich rukou vytlačíme.
2. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle ju opražíme do sklovita, pridáme mletú červenú papriku. Hrniec stiahneme zo sporáka, premiešame.
3. Krok
K cibuľovému základu pridáme predtým namočené sušené huby.
4. Krok
Pridáme rozotretý cesnak. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a dusíme do mäkka. Múku rozmiešame v mlieku a smotane, aby neostali hrudky. Môžeme ju aj precediť. Zálievku prilejeme k hubám. Omáčku dochutíme a pridáme lyžicu masla na zjemnenie. Môžme podávať k mäsu. Dobrú chuť !