Zdroj: Merrimon from Getty Images
Hubová omáčka
Hubová omáčka patrí medzi moje obľúbené jedlá, najmä na jeseň, keď sú huby čerstvé. S týmto receptom mám bohaté skúsenosti, pretože sa stal obľúbeným v mojej rodine. Vyskúšala som ho na rôznych druhoch húb a vždy dopadol výborne.
Ingrediencie
- 500 g čerstvé huby
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 Cesnak
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 Lyžice Bravčová masť
- 1 Lyžica Kminu
- 1 Majorana
- 11⁄2 l vody
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Huby očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Nepoužívajte príliš staré huby - kvalita húb je rozhodujúca pre konečnú chuť hubovej polievky.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a opečte ju na masti dozlatista. Pridajte nastrúhaný cesnak a krátko orestujte.
Pridajte na plátky nakrájané huby a spolu s cibuľou ich opečte dozlatista.
Prisypte múku a za stáleho miešania nechajte pomaly zhnednúť.
Pridajte vodu, premiešajte a nechajte na miernom ohni bublať asi 30 minút. Občas premiešajte.
Dochuťte soľou, korením, rascou a majoránom. Majoránka dodá hubám charakteristickú chuť, preto ju pokojne použite.