REKLAMA
Hubové rizoto zo sušených húb
Extra krémové hubové rizoto.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 cibuľa olivový olej
- 600 g sušené huby
- 300 g ryža guľatozrná
- 1600 ml zeleninový vývar
- strúhaný syr
- 4 polievková lyžica maslo
- 2 ks bobkový list
- sójová omáčka
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V nepriľnavej panvici necháme cca 10 min. podusiť čerstvé huby so sójovou omáčkou a rascou.
2. Krok
V hrnci si dozlatista opražíme cibuľu s ostatným korením a bobkovým listom. Potom pridáme ryžu, podlievame vývarom na miernom plameni a miešame. Keď bude ryža už trochu mäkkšia, pridáme huby aj so šťavou. Podľa potreby ešte dochucujeme. Keď je už ryža úplne uvarená, pridáme maslo a nastrúhaný syr.
3. Krok
Chvíľu povaríme. Odstavíme a necháme pod pokrievkou ešte pár minút.