REKLAMA
Hubové rizoto
Použila som mrazené hríby-smrže,rizoto je výbornej chuti a nenáročné na uvarenie
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 20 g maslo
- 30 g jarná cibuľa
- 70 g huby
- 90 g ryža biela guľatá
- 1 strúčiky cesnaku
- 25 g parmezán
- 200 ml voda
- 30 ml mlieko
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Do rozohriatého masla pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, osmahneme ju.Ja som použila mrazené huby- smrže, nakrájame na väčšie kusy a pridáme k osmahnutej cibuľke, spolu chvíľku podusíme .
2. Krok
Ryžu si premyjeme a pridáme k hríbom spolu opražíme a pridáme nastrúhaný parmezán.
3. Krok
Zalejeme vodou, mliekom,osolíme, okoreníme,pridáme rozpučený cesnak a privedieme k varu.Oheň stiahneme a dusíme na miernom ohni do zmäknutia, sem tam zľahka premiešame .
4. Krok
Keď sa nám voda vyvarí na 3/4,odstavíme z ohňa a necháme dojsť ryžu do mäkka . Pri podavaní dozdobíme ľubovoľným syrom po prípade cibuľkou a zeleninou.