Zdroj: Youtube
Hubové rizoto
Toto jednoduché hubové rizoto je jedným z mojich najobľúbenejších zdravých receptov. Toto chutné a voňavé rizoto pripravíte za krátky čas z niekoľkých základných surovín.
Ingrediencie
- 2 PL maslo
- 3 polievková lyžica extra panenský olivový olej
- 450 g hnedé šampiňóny
- soľ a korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 malá cibuľa
- 2 poháre slepačieho bujónu
- dlhozrnná ryža
Najnovšie letáky
Postup
Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom stupni a pridajte 1 lyžicu masla a 1 lyžicu oleja. Pridajte prvú polovicu šampiňónov a smažte 5 minút, kým nie sú zo všetkých strán zlatohnedé. Prvú skupinu húb odložte bokom a panvicu vyčistite. Do panvice pridajte zvyšok masla a olivového oleja a druhú skupinu húb pripravte rovnako ako prvú. Odložte bokom. Do panvice pridajte 1 lyžicu olivového oleja a orestujte na ňom cibuľu a cesnak do mäkka. Hotovú cibuľku a cesnak pridajte k uvareným hubám a dochuťte soľou a korením. V tej istej panvici zohrejte kurací vývar a pridajte ryžu. Vývar priveďte do varu a potom znížte teplotu na mierny ohrev. Prikryte a varte 15 minút.
Uvarenú ryžu odstavte a pridajte k nej huby, cibuľu a cesnak a premiešajte. Prikryte a nechajte 5 minút odpočívať. Ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou.