REKLAMA
Hubový guláš bez mäsa
Tento recept vám ponúka možnosť ako pripraviť guláš bez mäsa. Pripravte si hubový guláš bez mäsa so zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks červené cibule
- 2 ks papriky
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 3 ks zemiaky
- 2 ks mrkvy
- 250 g huby
- 2 ks paradajky
- 2 Lyžice paradajkového pretlaku
- 1 Lyžice mletej sladkej papriky
- 500 ml zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku a paradajky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Huby očistíme a nakrájame na plátky.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme olej. Orestujeme na ňom cibuľu a cesnak do zlatista.
3. Krok
Pridáme mletú sladkú papriku a mleté korenie. Opekáme ešte pár minút, aby sa uvoľnili všetky chute a vône.
4. Krok
Pridáme zemiaky, mrkvu a papriky. Opekáme na strednom ohni asi 5 minút, až kým zelenina nezmäkne.
5. Krok
Pridáme paradajky, paradajkový pretlak a huby. Premiešame a podlejeme zeleninovým vývarom.
6. Krok
Pridáme soľ a korenie, podľa chuti.
7. Krok
Začneme dusiť guláš na miernom ohni asi 1 hodinu, až kým zelenina nezmäkne.