REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Hubový perkelt

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hríbov Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl mletej sladkej papriky Pridané do
  • 1 kl mletej čili papriky Pridané do
  • 1 pl rastlinného oleja Pridané do
  • 200 ml vývaru Pridané do
  • 100 g smotany na varenie Pridané do
  • petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Huby očistite a nakrájajte na plátky. Cibule a cesnak ošúpeme a nakrájajte nadrobno.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte cesnak a pražte ho ešte asi 1 minútu.

3. Krok

Do panvicu následne pridajte huby a restujte ich, kým nezačnú uvoľňovať šťavu. Potom ich posypte mletou paprikou (a čili papriku, ak používate), premiešajte a nechajte krátko pražiť.

4. Krok

Huby podlejte vývarom, dochuťte soľou a korením a nechajte ich variť na miernom ohni asi 20 minút.

5. Krok

Nakoniec do perkeltu vmiešajte smotanu a nechajte ju ešte prejsť varom.

6. Krok

Hotový perkelt podávajte posypaný petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4838 receptov

Mäsité jedlá

2245 receptov

Kuracie mäso

785 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1471 receptov

Večera

4555 receptov

Cestoviny

544 receptov