REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/smfWOPRy_tS4Bzs6X8bW/10f61dac329f52d6643809586cc390.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hubový perkelt
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hríbov
- 2 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl mletej sladkej papriky
- 1 kl mletej čili papriky
- 1 pl rastlinného oleja
- 200 ml vývaru
- 100 g smotany na varenie
- petržlenová vňať na ozdobu
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Huby očistite a nakrájajte na plátky. Cibule a cesnak ošúpeme a nakrájajte nadrobno.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte cesnak a pražte ho ešte asi 1 minútu.
3. Krok
Do panvicu následne pridajte huby a restujte ich, kým nezačnú uvoľňovať šťavu. Potom ich posypte mletou paprikou (a čili papriku, ak používate), premiešajte a nechajte krátko pražiť.
4. Krok
Huby podlejte vývarom, dochuťte soľou a korením a nechajte ich variť na miernom ohni asi 20 minút.
5. Krok
Nakoniec do perkeltu vmiešajte smotanu a nechajte ju ešte prejsť varom.
6. Krok
Hotový perkelt podávajte posypaný petržlenovou vňaťou.