Zdroj: Pixabay
Huby pečené v rúre na bylinkovom cesnaku
Tieto v rúre pečené huby sú jednoduchou, ale chutnou prílohou, ktorá je ideálna na akúkoľvek večeru alebo rodinné jedlo. Huby sú ochutené cesnakom, tymiánom a trochou citrónovej šťavy pre výraznú chuť. Pri pečení huby dokonale skaramelizujú, čím sa zvýrazní ich prirodzená chuť a stanú sa neodolateľne chutnými.
Ingrediencie
- 2 libier Zmiešané huby, očistené
- 4 pl Olivového oleja
- 5 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 polievková lyžica čerstvý tymián, nasekaný
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica čerstvá citrónová šťava
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 400 stupňov F (200 stupňov C).
Vo veľkej miske zmiešajte očistené huby, olivový olej, pretlačený cesnak, tymián a ochuťte soľou a korením. Všetko spolu premiešame, kým sa huby dobre obalia.
Ochutené huby rozložte na pekáč v jednej vrstve. Uistite sa, že sú rozložené, pretože huby sa počas pečenia zmenšujú.
Pečte 20-25 minút, alebo kým nie sú huby uvarené a zhnednuté. Počas opekania niekoľkokrát premiešajte, aby ste zabezpečili rovnomerné opekanie.
Po upečení vyberte panvicu z rúry. Uvarené huby pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou a zľahka premiešajte.
Pred podávaním ozdobte huby čerstvou petržlenovou vňaťou.