REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Huby pečené v rúre na bylinkovom cesnaku

Tieto v rúre pečené huby sú jednoduchou, ale chutnou prílohou, ktorá je ideálna na akúkoľvek večeru alebo rodinné jedlo. Huby sú ochutené cesnakom, tymiánom a trochou citrónovej šťavy pre výraznú chuť. Pri pečení huby dokonale skaramelizujú, čím sa zvýrazní ich prirodzená chuť a stanú sa neodolateľne chutnými.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 libier Zmiešané huby, očistené Pridané do
  • 4 pl Olivového oleja Pridané do
  • 5 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 polievková lyžica čerstvý tymián, nasekaný Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 polievková lyžica čerstvá citrónová šťava Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 400 stupňov F (200 stupňov C).

2. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte očistené huby, olivový olej, pretlačený cesnak, tymián a ochuťte soľou a korením. Všetko spolu premiešame, kým sa huby dobre obalia.

3. Krok

Ochutené huby rozložte na pekáč v jednej vrstve. Uistite sa, že sú rozložené, pretože huby sa počas pečenia zmenšujú.

4. Krok

Pečte 20-25 minút, alebo kým nie sú huby uvarené a zhnednuté. Počas opekania niekoľkokrát premiešajte, aby ste zabezpečili rovnomerné opekanie.

5. Krok

Po upečení vyberte panvicu z rúry. Uvarené huby pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou a zľahka premiešajte.

6. Krok

Pred podávaním ozdobte huby čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov