Zdroj: FB: Wypróbowane przepisy:ciasteczka,ciasta,sałatki,mięsa...itp
Huby s vajíčkom
Pripravte si chutné domáce jedlo z jednoduchých a ľahko dostupných surovín. Toto je skvelý nápad na rýchly obed alebo večeru, ktorý uspokojí hlad každého milovníka húb. Huby sú mimoriadne zdravé a vajíčka poskytujú bielkoviny, čo robí toto jedlo nielen chutným, ale aj vyváženým jedlom. Tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu.
Ingrediencie
- 300 g čerstvá huba (napríklad šampiňóny, húbky, kýl)
- 2 ks vajíčka
- 1 ks Balíček petržlenovej natie
- 1 pohár Smotany
- 3 lyžice oleja
- 1 štipka soľ
- 1 štipka čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Umyť huby pod tečúcou vodou a nakrájať ich na pásiky.
Na panvici rozohrejte olej, zhoďte naňho huby a opečte ich do mäkka.
Medzitým, vajíčka vyšľahajte v mise, pridajte k nim nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
Keď huby zmäknú, vlej do nich vajcia a dobre premiešaj.
Opečte všetko ešte približne 5 minút, kým sa vajcia nezrazia.
Na záver, doplňte chuť pridaním smotany do jedla.
Hotové jedlo podávajte horúce, posypané petržlenovou vňaťou.