REKLAMA

Hustý ríbezľový lekvár

Recept na hustý domáci ríbezľový lekvár, ktorý sa hodí do dezertov alebo natretý na vianočke.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
60
  • 1 kg ríbezlí Pridané do
  • 500 g cukru Pridané do
  • 1 Štipka soli Pridané do
  • 1 ks šťava z citróna Pridané do
REKLAMA

Postup

3 min.
1. Krok

Ríbezle vložte do hrnca na stredne silnom ohni.

2. Krok

Pridajte cukor a soľ, zamiešajte a nechajte variť, kým sa cukor nerozpustí a ríbezle nezmäknú.

3. Krok

Potom pridajte šťavu z citrónu. Premiešajte a nechajte variť 30 minút.

4. Krok

Uvarený ríbezľový lekvár prelejte do sterilizovaných pohárov a pretočte ich dole víčk.

5. Krok

Skladujte v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4889 receptov

Veľkonočné

245 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3780 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

332 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1506 receptov