Zdroj: Pixabay: nipananlifestyle
Indický čaj masala chai
Masala chai je viac ako len nápoj - je to malý rituál, ktorý mi osladzuje každodenný život. Túto zmes zmyselného korenia a hrejivého mlieka som spoznala a zamilovala si ju počas cestovania po severnej Indii. Vyskúšajte ho a nechajte sa prekvapiť veľmi zvláštnym chuťovým zážitkom!
Ingrediencie
- 1 l voda
- 4 čierna Čajové vrecúška
- 4 Kardamónové struky
- 2 Škoricové tyčinky
- 4 Klinčeky
- 2 Hviezdicový aníz
- 2 cm čerstvý zázvor
- 500 ml plnotučné mlieko
- 4 Polievková lyžica cukor
Najnovšie letáky
Postup
Prípravu masala chai začnite prípravou korenia. Kardamón zľahka rozdrvte v mažiari, aby sa chuť lepšie rozvinula. Zlomte tyčinky škorice a badyánu. Ošúpte a nakrájajte zázvor. To isté urobte s klinčekmi, jednoducho ich zľahka rozdrvte, aby sa vytvorila plná chuť.
Všetko korenie dajte do hrnca s vodou a priveďte do varu. Teraz máte dosť času tešiť sa na nádhernú vôňu, ktorá sa pomaly šíri vašou kuchyňou.
Po 10 minútach varu vody môžete pridať vrecúška čierneho čaju. Dávam prednosť čiernemu čaju, pretože vytvára výraznú základnú chuť, ktorá sa skvele spája s korením.
Teraz prichádza časť, na ktorú ste čakali: pridajte mlieko. Zmes opäť priveďte do varu a varte ďalších 5 minút.
Nakoniec môžete chai ochutiť cukrom podľa vlastnej chuti. Ak chcete, môžete použiť aj med.
Zmes preceďte cez sito a nalejte ju do obľúbených šálok. Voilà! Máte svoj vlastný domáci masala chai.