REKLAMA
Zdroj: pixabay
Indický dhal
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 200 g červená šošovica
- soľ
- 1 pl olej
- 1 ks čili paprička
- 1 ks bobkový list
- 1 kl rasca celá
- 1 ks veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 kl zázvor
- 2 ks paradajka
- 1 kl garam masala
- 1⁄2 kl kurkuma
- 1 Hŕstka čerstvý koriander
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Šošovicu zalejeme vodou a osolíme. Dáme variť. Vyvaríme aby nám zostalo čo najmenej vody.
2. Krok
Na panvici si rozpálime olej a pridáme čili papričku. pridáme bobkový list a rascu, opekáme aby korenie zavoňalo.
3. Krok
K zmesi korenín pridáme najemno nasekanú cibuľu, cesnak a nastrúhaný zázvor, Zmes spolu dusíme asi 15 minút.
4. Krok
Nakrájame paradajky na kocky. Pridáme ku koreninovému základu a dusíme do mäkka. Pridáme kurkumu.
5. Krok
Celý základ dáme do uvarenej šošovice, pridáme garam masalu, a nasekaný koriander.