Zdroj: Canva
Iskender kebab
Recept na Iskender kebab, ktorý je populárne turecké jedlo. Môžete si ho pripraviť na obed alebo aj večeru.
Ingrediencie
Suroviny:
- 500 g mäsa
- 4 Kúsky arabského chleba
- 2 ks paradajky
- 2 ks zelené papriky
- 1 ks Cibuľa
- 4 Lyžice masla
- 1 Čaj lyžička červenej papriky
- 1 Čaj ČJ soli
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
Paradajková omáčka:
- 3 ks paradajky
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice paradajkového pretlaku
- 1 Lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička kôpru
- 1 lyžička soli
- 1⁄2 lyžičky mleté čierne korenie
Cesnakový jogurt:
- 250 g gréckeho jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička octu
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok pripravte paradajkovú omáčku. Na panvici s olivovým olejom opražte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú. Potom pridajte paradajky, paradajkový pretlak, mletú papriku, kôpor, soľ a čierne korenie. Všetko spolu dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým omáčka nezhustne.
Pripravte si cesnakový jogurt tak, že zmiešate grécky jogurt, pretlačený cesnak, ocot, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte odležať v chladničke.
Na grilovej panvici alebo grile opečte tenké plátky mäsa s mletou paprikou, červenou paprikou, soľou a čiernym korením.
Na druhej panvici roztopte maslo a opražte cibuľu a zelenú papriku dozlatista.
Prehrejte arabský chlieb vo vyhriatej rúre.
Na tanier položte jeden kus arabského chleba a naň položte mäso, cibuľu, zelenú papriku, paradajky a polievkovú lyžicu paradajkovej omáčky.
Na vrch nalejte cesnakový jogurt a ozdobte čerstvou zelenou petržlenovou vňaťou.
Servírujte s opekanou zelenou paprikou a paradajkou.