REKLAMA
Jablková štrúdľa z lístkového cesta
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 lístkové cesto
- 250 g nastrúhaných jabĺk
- 80 g maku mletých orechov
- 1 balík Zlatý klas (prášok)
- 1 žĺtko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Jabĺka si nastrúhame, pridáme mak alebo orechy, Zlatý klas a plnku dôkladne vymiešame.
2. Krok
Zlatý klas v plnke pomôže, aby sa nerozlievala, aby pekne držala tvar. Namiesto maku môžte použiť orechy alebo aj vynechať a pridať viac jabĺk.
3. Krok
Lístkové cesto si rozvaľkáme. Ja som použila hotové lístkové cesto z @lidlsk , ktoré je uložené v chladničke, obsahuje papier na pečenie, nepotrebujete ho vaľkať.
4. Krok
Do stedu cesta po celej dĺžke si začneme ukladať plnku.
5. Krok
Konce aj obidva boky si preložíme smerom dovnútra.
6. Krok
Štrúdľu preložíme na papier na pečenie a potrieme žĺtkom.
7. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 170/25-30 minút do zlatista.
8. Krok
Vyberieme a necháme vychladnúť.
9. Krok
Dobrú chuť.