REKLAMA
Jablková štrúdľa z lístkového cesta - recept
Úplne rýchly dezert aj pre nepekárov. Lístkové cesto a dezerty z neho sú veľmi rýchle, chutné a jednoduché. Výsledný recept v podobe štrúdle z lístkového cesta si zamilujete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 45 g cukor
- 4 vajce
- 10 g škorica
- 300 g lístkové cesto
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Jablká si ošúpeme, zbavíme sa jadierok a nakrájame si ich na menšie plátky.
2. Krok
Nakrájané jablká vložíme do menšieho hrnca, prisypeme cukor. Dáme na oheň a začneme dusiť, jabĺčka pustia trocha šťavy. Prisypeme škoricu a už len premiešame a odstavíme z plameňa.
3. Krok
Lístkové cesto si vyrolujeme a nakrojíme si ho na stromček.
4. Krok
Do stredu cesta vložíme náplň. A jednotlivé kúsky cesta poprekladáme cez seba.
5. Krok
Povrch cesta si potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na vrch už len nasekáme pekanové orechy. Dáme piecť na 20 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov celzia.