REKLAMA
Jablková štrúdľa
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 80 g masla izbovej teploty
- 150 g hladkej múky
- 70 g mlieka
- 600 g nastrúhaných jabĺk
- 50 g cukru
- 1⁄2 lyžičky škorice
- 50 g mletých orechov
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
10 min.
Jablká zmiešame s cukrom a škoricou a podusíme na miernom plameni asi 15 minút. Odstavíme a primiešame orechy. Múku, mlieko a maslo dôkladne rozmiešame a cesto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Cesto vyberieme, pomúčime a rozvaľkame na veľkosť plechu. Všade dáme plnú a zrolujeme. Potrieme vajíčkom a dáme na papier na pečenie. Popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180/40 minút do zlatista.