Jablkovo pudingové košíčky
Košík z krehkého cesta naplnený lahodným pudingom a jablkami opečenými na karameli
Ingrediencie
- 1 krehké pečivo
- 1 puding Dr. Oetker príchuť Jablko škorica
- 1⁄2 l mlieka
- 2 pl kryštálový cukor
- 2 väčšie jablká
- 2 pl cukor
- 1⁄2 čl škorice mletej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto si pekne rozdelíme do papierových košíkov (plech na mafiny vystelieme papierovými košíkmi). Vytvarujeme si guľku, ktorú potom pekne roztlačíme do košíka. Pred pečením popicháme vidličkou, aby sa nedvíhalo cesto. Pečieme pri teplote 180 C cca 15 minút.
Uvaríme si puding. Obsah balíka rozmiešame v 1/3 mlieka. Do zvyšných 2/3 pridáme cukor a privedieme do varu. Varíme cca 1 minútu za stáleho miešania.
Puding nalejeme do už upečeným mierne vychladených košíkov.
Jablká si necháme v šupke, prekrájame na malé kocky. Na panvici si urobíme z cukru karamel a potom vsypeme jablká. Spolu prerestujeme, môžeme dať trochu škorice.
Keď je stuhnutý puding, dáme na vrch jablká.
Nech mlska chutí.