Jablkový koláč bez vaľkania a váženia
Rýchly koláčik aj pre začínajúce gazdinky
Ingrediencie
- 12 polievková lyžica kryštálový cukor
- 12 polievková lyžica hladká múka
- 12 pl olej
- 12 pl mlieko
- 1⁄2 balík kypriaci prášok
- 1⁄2 balík škoricový cukor
- 1 kg jablka ošúpané a nastrúhané
- 3 vajce
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme škoricový cukor a pár minút ich podusíme.
Do osobitnej nádoby dáme vajcia, olej, mlieko a cukor. Všetko spolu vymiešame.
Pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame spolu dohladka.
Pripravíme si vymastený a pomúčený pech 20x30 cm. Polovicu cesta vylejeme na pripravdný plech a dáme do predhriatej rúry piecť na 180 C.
Keď je do polovice upečené, vyberieme ho a na cesto dáme jablká. (Piškóta by už mala byť dostatočne pevná, aby jablká nevpadli dnu.)Uhladíme ich a na jablká vylejeme druhú polovicu cesta.
Vrátime do rúry a pečieme kým povrch nebude zlatistý. Keď vychladne, posypeme práškovým cukrom. Koláčik je superjemný aj ďalší deň ( ak vám vôbec ostane)