Jablkový koláč s karamelom
Kombinácia jabĺčka a karamel je super. Navyše v tomto recepte som sa pokúsila o trochu nutričnejšiu verziu dezertu. Chrumkavé cesto, poriadna dávka jabĺk, drobenka a doplnené karamelom z kokosového mlieka.
Ingrediencie
Korpus
- 50 g ovsené vločky mixované
- 50 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g kokosovej múky
- 80 g ghí maslo
- 10 g trstinového cukru
- 5 pl vody
Plnka
- 6 kus jablko
- 2 čajová lyžička škorica
- 1 pl Med
- 1 kus vanilkový puding
Posýpka
- 15 g ovsených vločiek
- 30 g celozrnnej múky
- 15 g trstinového cukru
- 2 čl škorice
- 20 g masla ghí
Karamel
- 1 kokosové mlieko light
- 30 g kokosového cukru
- 10 g kokosového oleja
- štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
Ingrediencie na korpus zmiešame a vytvoríme cesto. Formu (priemer 22) vystelieme papierom na pečenie. Na spodok a okraje formy natlačíme cesto. Dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov približne 10 minút.
Jablká nakrájame na kocky. Zmiešame s medom a škoricou a povaríme s trochou vody do zmäknutia. Mäkké jablká necháme mierne vychladnúť. Následne zmeišame s pudingovým práškom a navrstvíme na korpus.
V miske zmiešame ingrediencie na posýpku. Hmota by mala byť sypkejšia. Navrstvíme na jablkový plnku a dáme piecť do rúry na 180 stupňov približne 40 minút.
Kokosové mlieko s kokosovým cukrom varíme za priebežného miešania približne 25-30 minút do zhustnutia. Pridáme olej a opäť miešame. Nakoniec pridáme štipku soli. Karamel nalejeme na mierne vychladnutý koláč.
Koláč odložíme do chladničky, kde ho necháme úplne vychladnúť. 😊