Zdroj: Varenie a Pečenie je Radosť
Jablkový koláč s piškotami a pudingom
Mega dobrý a vymakaný jablkový koláč s piškotami a pudingom.
Ingrediencie
Cesto:
- 300 g polohrubá múka
- 200 g kryštálový cukor
- 3 pl kakao
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 2 ks vajce
- 3 ks jablko
- 1 kl sóda bikarbóna
- 1 kl perníkové korenie
Vanilková plnka:
- 500 ml mlieko
- 3 pl kryštálový cukor
- 11⁄2 balíčka vanilkového pudingu
- 100 g masla
Karamelová plnka:
- 500 ml mlieko
- 3 pl kryštálový cukor
- 11⁄2 balíčka karamelového pudingu
- 100 g masla
Ostatné:
- 2 ks šľahačka v prášku
- práškový cukor
- čokoláda
- piškóty
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, kakao, perníkové korenie a sódu bikarbónu.
Jablká nastrúhame na hrubo a pridáme ich k predchádzajúcim surovín spolu s vajcami, mliekom a olejom.
Plech vymastíme olejom a vysypeme múkou. Vylejeme naň cesto.
Takto pripravené cesto pečieme cca 25 minút.
Z mlieka cukru a prášku uvaríme vanilkový puding, ktorý po vychladnutí zmixujeme s maslom.
Rovnako pripravíme aj karamelovú plnku.
Na vychladnutý korpus natrieme vanilkovú plnku a na ňu uložíme piškóty.
Na piškóty nalejeme karamelovú plnku a koláč necháme poriadne vychladnúť v chladničke.
Na vrch koláča natrieme vyšľahanú smotanu s cukrom a koláč necháme opäť poriadne vytuhnúť.
Pred servírovaním posypeme šľahačku čokoládou.