REKLAMA
Zdroj: FB: Najlepšie dezerty, zákusky a koláčiky :)
Jablkový koláč s pudingom kyslou smotanou
Tento vynikajúci jablkový koláč s pudingom a kyslou smotanou je u nás doma veľmi obľúbený.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 300 g hladká múka
- 1 balenie prášok do pečiva
- 150 g cukru
- 150 g masla
- 4 kus vajcia
- 4 kus veľké jablká
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 1⁄2 l mlieka
- 1 pl kaka
- 200 ml kyslej smotany
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
2. Krok
Pridáme maslo a vajcia, vymiešame cesto a necháme ho odpočívať v chladničke po dobu 30 minút.
3. Krok
Medzitým si pripravíme puding podľa inštrukcií na balení, ale miesto cukru použijeme len polovicu množstva.
4. Krok
Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
5. Krok
Cesto rozvaľkáme a vložíme do vymastenej formy.
6. Krok
Na cesto položíme plátky jabĺk a prelejeme ich pudingom.
7. Krok
V predhriatej rúre pečieme 40 minút pri 180°C.
8. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnúť a potrieme ho kyslou smotanou zmiešanou s kakaom.