Jablkový mrveničkový koláč
Jablkový mrveničkový koláč
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg postrúhané jablká
- 120 g kryštálový cukor
- 1 kl škorica
- 100 g nasekané orechy
Cesto
- 1 ks vajce
- 120 g kryštálový cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok
- 350 g hladká múka
- 125 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca dáme nastrúhané jablká spolu so 120g kryštálového cukru ( ja mám osobne najradšej trošku kyslejšie jablká)a dusíme asi 2-3 minúty. Pridáme škoricu , nasekané orechy a zamiešame všetko spolu. Necháme vychladnúť.
V miske rozbijemé celé vajíčko, pridáme 120g kryštálového cukru, vanilínový cukor a metličkou dobre vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a maslo narezané na menšie kúsky. Rukami spracujeme cesto na mrveničku.
Pripravíme si formu s priemerom 26 cm. Na dno dáme papier a vysypeme polovicu mrveničky. Lyžicou alebo rukami trošičku utľapkáme. Na to rovnomerne nanesieme jablkovú hmotu a na ňu zvyšnú mrveničku. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180C asi na 40 minút kým sa povrch nesfarbí do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom .