Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Jadranská torta
Klasická Jadranská torta, overený recept na skvelú tortu.
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajce
- 80 g kryštálový cukor
- 80 g polohrubá múka
- 2 pl olej
- 20 g kakao
- 1 čl kypriaci prášok
Plnka 1
- 350 ml mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 1 bal Zlatý klas (prášok)
- 2 ks žĺtok
- 250 g maslo
- 70 g lieskové orechy
Plnka 2
- 500 ml šľahačka
- 2 Balíky cukor vanilinový
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne zašľahávame múku s práškom do pečiva. Na záver už len pridáme olej a preosiate kakao. Všetko spolu vymiešame. Upečieme v okrúhlej tortovej forme a po upečení necháme vychladnúť.
Plnku číslo jedna pripravíme tak, že si s mlieka, zlatého klasu, cukru a vajíčok uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo.
Lieskovce pomelieme a na sucho opražíme na panvici, vychladnuté potom vmiešame do pudingového krému. Takto pripravený krém môžeme natrieť na vychladnutý korpus. Dáme do chladu.
Ako poslednú už len pripravíme plnku číslo dva. Vyšľaháme si šľahačku spolu s vanilkovým cukrom. Navrstívme ju na koláč. Celú tortu necháme v chlade stuhnúť a môžeme podávať.