Jaffa torta bez pečenia
Koláčik bez pečenia na letné dni
Ingrediencie
Korpus
- 300 g Mleté maslové sušienky
- 150 ml pomarančový džús
- 100 g maslo
Krém
- 1 l mlieko
- 3 ks vaniliový puding
- 3 pl gustin
- 200 g kryštálový cukor
- 200 g maslo
- 250 g jafa keks
- 300 g mrazené maliny
Ganache
- 150 g tmavá čokoláda
- 150 ml smotana na šľahanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme krém, keďže musí vychladnúť. V 200 ml mlieka rozpustíme pudingy a gustín. Zvyšok mlieka dáme spolu s keyštálovým cukrom na platňu zohriať a následne uvaríme puding. Ešte horúci prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí doň mixérom vmiešame maslo postupne po lyžičkách. ( maslo predchodne osobitne vymiešame).
Sušienky zmiešame s džúsom a roztopeným maslom. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno formy 24-26 cm.
Na korpus rozotrieme 3-4 pl krému , len aby sa nám jaffa koláčiky na neho mohli zalepiť.
Ukladáme ich do kruhu vedľa seba čokoládovou vrstvou nadol aby sa malinová šťava mohla vsiaknuť. Na nich rovnomerne nasypeme zamrznuté maliny.
Maliny prikryjeme zvyškom krému a to tak že ho opatrne po lyžiciach ukladáme na maliny aby sa nepoposúvali a na záver uhladíme.
Pripravíme si ganache zo smotany, ktorú zohrejeme na platni a roztopíme v nej čokoládu. Nalejeme na krém a necháme stuhnúť v chladničke cez noc.